20 mai 2011

Chec cu dovleac

Print
 


   Daca v-ati saturat de clasica placinta de dovleac, puteti folosi dovleacul in compozitia unui chec delicios si pufos. Este prima data cand fac aceasta reteta si pot sa va spun ca a iesit super.

 
Ingrediente:

400 gr zahar
200 ml lapte
150 ml ulei
3 oua
400 gr dovleac(fiert si scurs de lichidul in exces)
400 gr faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita praf de copt
vanilie
zahar pudra
un praf de sare



Preparare:

   1. Preincalziti cuptorul( temperatura moderata). Amestecati ouale cu zaharul si uleiul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati dovleacul, apoi laptele si amestecati bine.
   2 .Adaugati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia , sarea si amestecati continuu pana obtineti un aluat omogen.
   3. Puneti compozitia in doua forme de chec de dimensiune 25x12x8 cm.
   4. Coaceti la temperatura moderata timp de o ora. Scoateti formele din cuptor si lasati-le sa se racoreasca cca 15 minute. Scoateti checurile din forme si lasati-le sa se raceasca bine. Pudrati cu zahar pudra.

POFTA BUNA!

4 comentarii:

Amoush spunea...

exagerat de apetisant! mi s-a facut o poftaaaaaaa :P

pupici

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Amoush!!! Pup!

Fancy Cake spunea...

Salut

Ai folosit celebrul dovleac placintar?

Din bucataria mea spunea...

Fancy Cake, daca te referi la cel in forma de para (nu prea le stiu denumirile), atunci din acela am folosit! Acum asta este la moda pentru placinte:) In copilarie, mama folosea doar din cel rotund. Pup si o seara buna sa ai!