22 aprilie 2014

Spaghete cu vinete

Print




    O reteta de paste super delicioasa, care in combinatie cu sosul de vinete si rosii se transforma intr-un meniu perfect! 


Ingrediente:
400 gr spaghete 
2 vinete (aprox. 700 gr)
1 ceapa de marime medie
3-4 catei de usturoi
5 linguri ulei de masline
400 gr rosii in bulion
3 linguri pasta de tomate
o legatura de patrunjel verde
sare si piper

Preparare:
1. Taiem vinetele cuburi de aproximativ 1,5-2cm grosime si le punem intr-o strecuratoare. Le dam cu sare si le lasam sa se scurga aproximativ 30 minute.


2. Intr-o cratita punem trei linguri din uleiul de masline si calim aproximativ 5 minute ceapa taiata julien impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri. Adaugam vinetele bine scurse si mai calim 5-6 minute, pana cand acestea se inmoaie usor. Adaugam apoi rosile, pasta de tomate, condimentam cu sare si piper dupa gust, si fierbem neacoperit 15-20 de minute. La urma adaugam jumatate din patrunjelul verde tocat marunt.
3. Fiebem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem bine de apa si le punem inapoi in cratita. Adaugam restul de ulei de masline, patrunjelul verde tocat marunt si amestecam bine. Servim cu sosul de vinete si ornam cu patrunjel verde.





Pofta buna!

3 comentarii:

Micky Apostu spunea...

Combinatia de vinete cu paste nu am incercat-o pana acum. Trebuie sa fie tare buna :)

TeoBucatar spunea...

Simplu si bun!

Timea spunea...

Arata minunat!