19 iulie 2015

Tarta cu caise

Print


 
    O delicioasa prajitura de vara, cu gust dulce-acrisor de caise, aroma fina de migdale si aluat fraged care ti se topeste in gura!




Ingrediente:
500-600 gr caise dulci
250 gr faina
150 gr unt rece nesarat
50 gr zahar brun
2 galbenusuri
1 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare
1 lingura apa rece
50 gr biscuiti amaretti 
1 ou batut pentru uns



Preparare:
1. Preparam un aluat fraged din faina, unt, zahar, esenta de vanilie, praful de sare, galbenusurile si o lingura cu apa rece. Framantam usor, pana obtinem un aluat omogen. Din acesta formam o bila pe care o invelim in folie si o tinem la frigider cel putin jumatate de ora.


2. Caisele le spalam, le taiem in doua si le scoatem samburii.
3. Scoatem aluatul de la rece si il impartim exact in doua. Prima bucata de aluat o intindem pe suprafata de lucru presarata cu faina si o asezam intr-o forma de tarta (diametru aproximativ 22-24 cm). Peste aluat presaram biscuitii amaretto pe care i-am sfaramitat in prealabil. Peste biscuiti asezam caisele cu partea taiata in jos. Aluatul ramas il intindem in forma de cerc si il asezam peste stratul de caise. Il lipim usor pe margine cu ajutorul degetelor. 


4. Ungem tarta cu ou batut si o intepam deasupra in mai multe locuri cu furculita sau varful cutitului. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la foc moderat aproximativ 30-35 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Lasam tarta sa se raceasca complet si apoi o servim.



Pofta buna!

Niciun comentariu: